[Video] Terugschakelen naar startscherm Windows 8 niet eenvoudig

In de Consumer Preview van Windows 8 die sinds vorige week voor het grote publiek beschikbaar is draait het vooral om de nieuwe Metro-interface maar daarnaast is de gewone weergave van de desktop zoals in Windows 7 nog wel aanwezig.

Het punt hierbij is alleen dat binnen deze weergave Microsoft heeft besloten om de startknop te verbergen en dit is iets wat niet voor alle gebruikers even logisch is. In de twee video's hieronder zijn vaders te zien die op verzoek voor de camera Windows 8 proberen. Het wordt goed duidelijk dat zodra men in de normale weergave het geheel niet duidelijk is hoe het nieuwe startscherm met alle applicaties weer geopend kan worden.

Voor fans van de startknop die deze graag terug zouden willen evenals het vertrouwde startmenu is er al een applicatie beschikbaar die de knop terugzet gemaakt door Stardock.

Aanvullend op de video's heeft een voormalig medewerker van Microsoft die nu in dienst is van Amazon een speciale website ingericht waarop hij alles opsomt van wat hij denkt dat er mis is met Windows 8. De website van Mike Bibik is hier te vinden: fixingwindows8.com.

Lees meer over: ,