[Video] Reportages Hyves 4 en 5 mei

Herdenken en vieren leeft bij Nederlandse jongeren. Dit blijkt uit het enorme aantal deelnemers aan de campagne van het Nationaal Comité 4 en 5 mei op Hyves. Meer dan 466.000 mensen deden mee aan de campagne ‘Vrijheid geef je door’, waarvan meer dan de helft jonger dan 20 jaar was. 466.633 Mensen plaatsten de fakkel van de vrijheid op hun profiel, en de Hyve van het Nationaal Comité heeft 274.156 nieuwe leden geworven. In totaal zijn met deze campagne 2.1 miljoen Hyvers bereikt.

Dat de vrijheidsviering nog altijd zeer actueel is blijkt ook uit het aantal berichten dat men plaatste op de Hyve van het Comité en reacties op de speciale topic-pagina van Nu & Straks. Duizenden mensen volgden dit artikel en plaatsten een reactie of respect.

Twee minuten stilte

Dat ook de twee minuten stilte als waardevol wordt gezien bleek uit de duizenden mensen die stemden op de poll ‘Waar denk jij aan tijdens de 2 minuten stilte?’ die op de website stond. 19 procent van zegt aan de Tweede Wereldoorlog te denken, 21 procent denkt aan de betekenis van oorlog en vrijheid en 32 procent denkt aan oorlogsslachtoffers in het algemeen. Slechts een kwart van de mensen denkt meestal aan iets anders.

Hyves reporter

Op 4 mei ging Marieke Elsinga als reporter names Hyves op pad om verslag te doen van de Dodenherdenking op de Dam en samen met Nick & Simon vloog zij op 5 mei mee langs de bevrijdingsfestivals. De twee reportages die Marieke maakte bekijk je hieronder.

4 mei

5 mei

Lees meer over: ,