[Video] Microsoft neemt Chromebook van Google op de hak

Microsoft maakt er in de Verenigde Staten een hobby van om de eigen producten te promoten ten koste van de producten van Google. Dit begon met een simpele vergelijking tussen zoekmachine Bing en Google en later volgde de campagne Scroogled waarmee onder andere Gmail, Google Play en Google Shopping onder vuur werden genomen.

De laatste aanval van Microsoft betreft een nieuwe video die geplaatst is op het videokanaal ScroogledTruth op YouTube. In de dertig seconden durende video (er is zelfs een extended versie gemaakt) neemt het bedrijf de Chromebook van Google op de hak.

Te zien is dat een vrouw een Chromebook die ze cadeau heeft gekregen brengt bij een lommerd om zodoende een buskaartje te kunnen kopen naar Hollywood. De medewerker achter de balie stelt direct de vraag waarom ze denkt dat de laptop veel geld waard is, hij wijst naar het logo van Chrome en zegt dat het niet eens een echte laptop is omdat het apparaat niet beschikt over Windows en Office. Zonder een internetverbinding kan de laptop haast niets zo voegt de man toe. De conclusie volgens de video is dan ook dat de Chromebook niet voldoende is om naar Hollywood te kunnen reizen, hoogstens naar Reno.

De bewuste video zie je hierboven. Afgelopen week begon Microsoft overigens nog met de verkoop van Scroogled petten, mokken en shirts met onder andere het logo van Chrome.

Lees meer over: , ,