[Video] Microsoft de straat op om beperkingen Chromebook te tonen

Microsoft gaat verder met het promoten van apparaten met Windows 8 ten koste de Chromebook van Google. Recent verscheen er al een eerste commercial waarmee het bedrijf de Chromebook op de hak nam en nu is er een volgende video verschenen.

In de nieuwe video is te zien hoe Microsoft Evangelist Ben Rudolph op straat 'willekeurig' mensen aanspreekt met de Chromebook in zijn hand. Hij vraagt deze mensen welke software ze dagelijks gebruiken en geeft daarna aan dat de genoemde software dus niet geinstalleerd kan worden op de Chromebook, dit terwijl Google zegt dat de Chromebook alles bevat wat iemand nodig kan hebben, zo geeft Ben Rudolph aan in de video.

Onder andere Photoshop komt aan de orde, het pakket van Adobe kan inderdaad niet geinstalleerd worden en daarnaast wordt uiteraard kantoorpakket Office genoemd. Office kan ook niet geinstalleerd worden maar als alternatief is er wel Google Drive / Docs.

Tevens wordt even aangestipt dat er weinig gedaan kan worden met een Chromebook indien er geen internetverbinding aanwezig is. Het apparaat die hij in de video promoot aan het einde is een Asus Transformer Book T100 die volgens Rudolph wel alle programma's kan draaien en ongeveer net zo duur is als een Chromebook. Een ander verschil is dat het scherm losgekoppeld kan worden van het toetsenbord. De nieuwe video zie je hierboven.

Lees meer over: , ,