[Video] Matt Cutts van Google over meta-omschrijvingen

In de laatste video van Matt Cutts op het Google Webmaster videokanaal op YouTube praat hij over meta-omschrijving, de omschrijvingen van pagina's die te zien zijn in de zoekresultaten van Google. In de video gaat hij in op de vraag van Walter uit Leiden of het noodzakelijk is om voor elke pagina op een site een unieke meta-omschrijving te maken.

Matt Cutts geeft aan dat het in ieder geval niet handig is om voor meerdere pagina's dezelfde omschrijving in te stellen. Het is het beste om voor elke pagina een unieke omschrijving te maken maar hij voegt toe dat het zelfs beter is om helemaal geen omschrijving in te stellen dan dezelfde omschrijving als ingesteld op een andere pagina te gebruiken. Hij zegt dat het waarschijnlijk niet eens altijd de moeite waard is om voor elke pagina op een website een unieke omschrijving in te stellen, het is in ieder geval iets dat hij zelf niet doet voor elk artikel geplaatst op zijn eigen website. In het geval dat er geen omschrijving is ingesteld op een pagina zal Google automatisch een omschrijving maken.

Met name voor belangrijke pagina's van een website zoals bijvoorbeeld de homepage kan een unieke omschrijving iets toevoegen net als in het geval dat de automatisch gegenereerde omschrijving van Google nergens op slaat. Hoe dan ook kunnen dubbele beschrijvingen het beste worden voorkomen. Om een website snel te controleren op dubbele omschrijvingen kun je Google Webmaster Tools gebruiken. Ga dan naar het onderdeel Uiterlijk van Site Search en kies daarna voor HTML-verbeteringen. Hier worden dan alle door Google gevonden problemen met omschrijvingen en paginatitels getoond.

Meer korte video's van Matt Cutts bekijk je op youtube.com/GoogleWebmasterHelp

Lees meer over: , ,