[Video] Kat gebruikt vingerafdrukscanner in thuisknop iPhone 5S

De nieuwe iPhone 5S die anderhalve week geleden werd gepresenteerd door Apple heeft een vingerafdrukscanner gekregen die is geplaatst in de thuisknop van het toestel.

Met de toevoeging van deze vingerafdrukscanner zou de iPhone 5S een van de veiligste toestellen op de markt zijn. Maar het blijkt dat de vingerafdrukscanner niet alleen vingerafdrukken van mensen kan scannen maar ook een kattenpoot kan gebruikt worden om een toestel te ontgrendelen zoals te zien is in de bovenstaande video van TechCrunch. Om de poot van een kat te gebruiken dient deze wel eerst net als een echte vingerafdruk gewoon geregistreerd te worden, iets wat naar meerdere pogingen daadwerkelijk lukte. Daarna kreeg het dier toegang tot het toestel middels de vingerafdrukscanner.

Het is wel zo dat alleen kattenpoten gebruikt kunnen worden omdat deze uniek zijn. Andere dieren kunnen de vingerafdrukscanner van de nieuwe iPhone 5S dus niet direct gebruiken.

Met Touch ID is het op dit moment mogelijk om een toestel te ontgrendelen en daarnaast is het mogelijk om aankopen in iTunes te doen. De informatie over een opgeslagen vingerafdruk wordt lokaal opgeslagen en wordt dus niet naar Apple verzonden. Het bovenstaande is omdat een kattenpoot ook geregistreerd moet worden dus geen bug.

Lees meer over: , ,