[Video] Interview met de oprichter van Facebook

Eerder deze week gaf de oprichter en CEO van Facebook, Mark Zuckerberg in San Francisco voor het eerst een interview sinds het bedrijf naar de beurs ging eerder dit jaar. Zuckerberg ging tijdens het interview in op diverse onderwerpen, zo gaf hij onder andere aan dat de gang naar de beurs was uitgelopen op een teleurstelling maar dat het nog zeker wel een goed idee is om te investeren in het sociale netwerk. Facebook ging eind mei naar de beurs en werd gewaardeerd op meer dan 100 miljard dollar echter daarna kwam het aandeel een vrije val terecht en werd de waarde van Facebook gehalveerd. Het interview zorgde er deze week wel voor dat het aandeel Facebook weer iets omhoog ging.

Een ander onderwerp waar Zuckerberg over sprak was search. Hij gaf aan dat Facebook per dag al meer dan een miljard zoekopdrachten verwerkt en dat het sociale netwerk een vrij unieke positie heeft als het gaat om het beantwoorden van vragen omdat dit gekoppeld kan worden aan gegevens van gebruikers. Facebook kan bijvoorbeeld een vraag beantwoorden over welke restaurants vrienden recent hebben bezocht in een bepaalde stad. Het werd al eerder duidelijk dat Facebook in ieder geval bezig is met het verbeteren van de zoekmachine. Recent gaf Lars Rasmussen van Facebook, voormalig werknemer van Google, nog wel aan dat het niet logisch zou zijn om te stappen in web search.

Zuckerberg ontkende tijdens het interview dat Facebook zou gaan komen met een eigen telefoon, de CEO gaf aan dat dit een verkeerde strategie zou zijn. Hij gaf wel aan dat mobiel belangrijk is en nog belangrijker zal worden, het sociale netwerk zal uiteindelijk meer geld gaan verdienen aan mobiel dan aan desktop. Het volledige interview hieronder.

Lees meer over: ,