[Video] Interview met auteur biografie Steve Jobs

Dit weekend was de biografie van Steve Jobs al te koop in diverse winkels maar vanaf vandaag is het boek officieel wereldwijd verkrijgbaar. Vanwege de lancering van de biografie had het programma 60 Minutes van CBS een interview met de auteur, Walter Isaacson. Het volledige interview is in 2 delen hieronder te bekijken.

Behandeling

Opmerkelijk is dat uit het boek blijkt dat Jobs zijn ziekte erg lang heeft genegeerd. De ziekte werd in een vroeg stadium ontdekt, op een moment dat deze nog behandelbaar was. Jobs koos echter eerst voor alternatieve geneeswijzen en weigerde, ondanks protesten van familie negen maanden lang een operatie. Helaas was het te laat toen hij tot inkeer kwam en besloot om alsnog te starten met de behandeling. Tegenover Isaacson heeft Jobs gezegd dat een van de grootste fouten van zijn leven is geweest.

Interview Walter Isaacson

Herdenking

Afgelopen woensdag organiseerde Apple een evenement in Cupertino voor alle medewerkers om Steve Jobs te herdenken. Apple heeft op de website een video van de bijeenkomst geplaatst. Er werden diverse toespraken gehouden waaronder door CEO Tim Cook en Al Gore. Ook waren er diverse optredens waaronder van de band Coldplay.

Lees meer over: