[Video] Instagram in de jaren 80

Afgelopen jaar werden er een aantal video's gepubliceerd op YouTube door SquirrelMonkeyCom. De video's toonden hoe websites als Google, Twitter en Facebook er mogelijk uit hadden gezien indien deze websites in de jaren tachtig zouden bestaan. Daar is nu een nieuwe video aan toegevoegd die gaat over Instagram in de jaren tachtig. In de video is te zien dat Instagram iets anders werkt dan de manier zoals wij die nu kennen.

Om Instagram te kunnen gebruiken heb je een camera nodig, een computer en een formulier die gratis opgehaald kan worden bij een tankstation in de buurt. De bedoeling is dan om het formulier in te vullen en op te sturen naar Instagram samen met een filmrolletje.

Op het formulier moet onder andere ingevuld worden hoe je de foto's wilt ontvangen, op floppy of cassette, en er kan aangegeven worden welke effecten toegepast moeten worden zoals bijvoorbeeld sepia, monochrome of blurry. Na een aantal weken zullen de foto's dan per post worden thuisbezorgd. De foto's kunnen dan direct op een computer bekeken worden dankzij de viewer meegeleverd op de floppy of cassette. De video zie je hierboven.

Lees meer over: , ,