[Video] Hoe de blinde Tommy Edison Instagram gebruikt

Instagram Je zou het misschien niet direct verwachten maar de blinde man Tommy Edison is een fervent gebruiker van Instagram. Met regelmaat maakt hij foto's en deelt deze op Instagram. In de onderstaande video is te zien hoe dit precies in zijn werk gaat.

Dankzij de VoiceOver feature van de iPhone (te vinden onder Toegankelijkheid in de instellingen) leest de persoonlijke assistent op de iPhone, Siri alles voor wat hij aanraakt. Op deze manier kan hij het toestel bedienen en foto's maken met Instagram. Na het maken van een foto past hij een filter toe en deelt hij de foto online op Instagram en andere sociale netwerken. Niet alle foto's zijn altijd even goed gelukt maar er zitten zeker de nodige leuke kiekjes bij, volgers laten weten in de reacties wat er op de foto's staat.

"The interesting thing about doing Instagram for me, is that I get to take pictures of the world as it sort of goes by, or of places that I go. And it's just sort of fun for me - I've never had a camera before." aldus Tommy. Het profiel van Tommy op Instagram vind je hier.

Lees meer over: