[Video] Gmail Man!

Microsoft heeft, zo het momenteel lijkt de onderstaande video gemaakt waarin Gmail op de hak wordt genomen ter promotie van Office 365. De video draait om Gmail Man en de boodschap is dat Google meer om advertenties geeft dan om privacy.

De video werd getoond tijdens Microsoft's eigen MGX-evenement maar is op YouTube geplaatst door gebruiker dgrober. Microsoft wilde verder niet bevestigen dat de video van het bedrijf afkomstig is maar de oplettende kijker zal zien dat op een gegeven moment het bedrijf Contoso in beeld komt. Het bedrijf Contoso werd in 1996 bedacht door Microsoft en is sindsdien vaak gebruikt als voorbeeld in producten en services van het bedrijf.

Met de video gaat de strijd tussen beide bedrijven omtrent Office 365 en Google Apps verder. Zo plaatste Google precies de avond voor de introductie van Office 365 al een lijst met redenen online waarom niet over te stappen op de internetdienst van Microsoft maar te kiezen voor Google Apps. Eerder dit jaar gebruikte Google overigens ook al eens Contoso in een 1 april grap. De bewuste video met Gmail Man hieronder.

Lees meer over: , , ,