Video Gangnam Style op YouTube pakt Guinness World Record

Het nummer Gangnam Style van de Zuid-Koreaanse rapper PSY is wereldwijd een enorme hit en ook de video op YouTube (die je ook hieronder kunt bekijken) doet het bijzonder goed qua aantal weergaven en likes. Het gaat zo snel dat de video nu officieel een Guinness World Record te pakken heeft als de meest gelikte video op YouTube ooit.

De video staat pas sinds 15 juli dit jaar op de videowebsite en sinds dat moment werd de clip al meer dan 2.141.758 keer gemarkeerd als leuk en overigens 120.928 keer als niet leuk. In totaal is de video al meer dan 27 miljoen keer bekeken. De video slaat een groot gat met de nummer twee, de video Party Rock Anthem van LMFAO met meer dan 1.5 miljoen likes. Op de derde plaats staat de video Baby van Justin Bieber met meer dan 1.3 miljoen likes en de video Rolling in the Deep van Adele staat vierde met 1.2 miljoen likes.

Gangnam Style is voorlopig nog niet de meest bekeken video op de videowebsite. Op de eerste plaats staat al geruime tijd de video Baby van Justin Bieber die meer dan 78 miljoen keer is bekeken. De tweede plaats is voor Jennifer Lopez met het nummer On The Floor en Eminem staat samen met Rihanna op de derde plaats. Het nummer Love The Way You Lie is bijna 500 miljoen keer bekeken. Hieronder zie je de videoclip van PSY.

Het is overigens ook de eerste keer dat een Zuid-Koreaanse artiest de eerste plaats in de iTunes charts wist te bereiken in diverse landen waaronder in de Verenigde Staten.

Lees meer over: ,