[Video] Facebook Graph Search en Privacy

Facebook Eerder deze maand introduceerde Facebook een nieuwe zoekfunctie die inmiddels voor een groep Engelstalige gebruikers beschikbaar is. Graph Search is gericht op het zoeken van mensen, plaatsen en dingen door zoekopdrachten in te voeren zoals bijvoorbeeld 'Vrienden in New York die houden van Jay-Z'. Tegelijk met de introductie van de zoekfunctie twee weken geleden ontstonden er de nodige vragen omtrent privacy.

Om alle vragen te beantwoorden heeft Facebook onder andere de onderstaande video gemaakt, het sociale netwerk geeft aan het belangrijk te vinden dat gebruikers goed op de hoogte zijn welke content ze delen op de website en vooral met wie. Met Graph Search is het zo dat alles wat te vinden is anders ook gewoon op het sociale netwerk bekeken kan worden, wat betreft privacy en alle huidige instellingen is er dan ook niets gewijzigd. De zoekresultaten zijn zodoende dus ook voor elke Facebookgebruiker weer geheel anders.

Vlak voordat de nieuwe zoekfunctie werd aangekondigd rolde Facebook overigens nieuwe privacysnelkoppelingen uit naar alle gebruikers. Als gebruiker kun je met deze opties eenvoudig zien hoe alle opties betreffende privacy op dit moment zijn ingesteld. De nieuwe video over Graph Search zie je hieronder, aanvullende informatie is hier en hier te vinden.

Lees meer over: