Demo of IE9-enhanced Bing Search Experience

Het team achter zoekmachine Bing is bijzonder enthousiast over de nieuwe mogelijkheden die zijn ontstaan met de komst van Internet Explorer 9. In de onderstaande demonstratie worden een aantal nieuwe functionaliteiten getoond waarvan binnen een maand een preview beschikbaar moet gaan komen. Waarschijnlijk zullen deze functionaliteiten ook wel werken in andere moderne browsers.

Onder andere is te zien dat op de homepage van de zoekmachine een video op de achtergrond speelt in plaats van de normale dagelijkse afbeelding. Daarnaast wordt het mogelijk om in en uit te zoomen op afbeeldingen. Er is een soepele overgang naar de resultaten te zien, na het typen van een zoekopdracht op de homepage. De zoekresultaten schuiven dan tevoorschijn. Een overgang is ingebouwd zodra je schakelt tussen de Quick Tabs boven de resultaten zoals nieuws en video's. Het gebruik van de zoekmachine moet wat dat betreft meer het gevoel geven als het gebruik van een applicatie.

Nieuw is ook dat als je gaat scrollen op de pagina met zoekresultaten de Quick Tabs bovenaan plus de gerelateerde zoekopdrachten en de geschiedenis aan de linkerkant staan altijd in beeld blijven. Tevens komt er bovenaan de pagina een zoekveld bij. Aansluitend daarop worden headlines uitgeklapt naargelang je naar beneden scrolt.

Verder wordt gebruik gemaakt van de nieuwe Jump List mogelijkheden die met Internet Explorer 9 komen zodat met eenvoudig de diverse onderdelen van de zoekmachine direct kan bereiken. Er is niet direct iets aangekondigd wat lijkt op het recent geïntroduceerde Google Instant en Bing zal hier niet direct op gaan inspringen in de nabije toekomst.