[Video] Celebrating #Twitter7

Twitter LogoOoit begonnen als Twttr op 15 juli 2006 om een aantal maanden later over te gaan in Twitter is de microblogdienst tegenwoordig niet meer weg te denken. Twitter is zeven jaar oud geworden en speciaal voor de gelegenheid werd de onderstaande korte video gemaakt met diverse hoogtepunten. Dit begint in 2006 op 21 maart toen het allereerste bericht online werd geplaatst door Jack Dorsey, hij schreef "just setting up my twttr". In 2007 was er de introductie van de bekende hashtag en volgde de eerste retweet.

Tegelijk met de video laat Twitter weten inmiddels meer dan 200 miljoen actieve gebruikers te hebben die dagelijks meer dan 400 miljoen berichten online plaatsen. Een jaar geleden had Twitter nog 140 miljoen actieve gebruikers die samen 340 miljoen berichten per dag online plaatste. Het duurde 3 jaar, 2 maanden en een dag om tot 1 miljard tweets te komen, dit aantal wordt dus nu geplaatst in slechts een aantal dagen.

Overigens staat het record wat betreft het aantal berichten per seconde nog altijd op 25.088. Dit aantal werd bereikt op 14 december 2011 toen in Japan de animatiefilm Castle in the Sky werd uitgezonden op TV en is sindsdien nog niet overtroffen. Er waren wel diverse hoge pieken waaronder toen de Finale van Euro 2012 werd gespeeld, tijdens de finale tussen Spanje en Italiƫ was er een piek van 15.358 berichten per seconde.

Lees meer over: