Video’s bewerken binnen YouTube

YouTube heeft een mogelijkheid geïntroduceerd om geüploade video's eenvoudig online te bewerken. Voorheen was het zo dat als je een bestaande video wilde bewerken je eerst de video moest downloaden, vervolgens bewerken in een apart programma en daarna weer moest uploaden. Met de nieuwe editor hoeft dit niet meer en bewerk je de video direct online. Een groot voordeel hiervan is dat de video ID gelijk blijft waardoor statistieken en reacties blijven bestaan en links naar je video blijven werken.

Het bewerken van een video kan door naar het overzicht met je eigen video's te gaan en hier onder een video te klikken op de knop 'Video bewerken'. Daarnaast kan de editor bereikt worden via de knop 'Video bewerken' bovenin op de pagina van de video zelf.

Bewerken

Na het klikken op de knop wordt de editor geopend en kun je starten met het bewerken van je video. Hier opties roteren, bijsnijden en het toevoegen van een reeks effecten.

Tevens hier een knop 'Ik doe een gok' bekend van de zoekmachine. Wat de knop hier echter doet is automatisch belichting en kleur regelen. Door op de knop 'Origineel terugzetten' worden wijzigingen aan de video weer ongedaan gemaakt. Een video kan ook als nieuwe video worden opgeslagen zodat je meerdere versies uit kunt proberen.

Lees meer over: ,