[Video] Patentenstrijd tussen Apple en Star Trek

De recente zaak tussen Apple en Samsung heeft gezorgd voor allerlei parodieen op internet waaronder de onderstaande die vandaag op de dag dat Google Star Trek in het zonnetje zet nog toepasselijker is. In de onderstaande video zie je echter geen beelden van Star Trek: The Original Series maar van Star Trek The Next Generation.

Te zien is hoe Jean-Luc Picard diverse commando's geeft om de aanval in te zetten tegen een Romulan Warbird maar dit loopt niet helemaal volgens plan. Het probleem is namelijk dat technologie in de Enterprise niet meer gebruikt mag worden door de crew als gevolg van een aanklacht van Apple voor het schenden van patenten (patenterprise).

Grappig detail is dat niet Star Trek maar sciencefiction film A Space Odyssey door Samsung werd gebruikt in de rechtszaak. Want in deze film werd er al gewerkt met apparaten die erg op een tablet leken. De jury liet dit niet meewegen in de rechtszaak en veroordeelde Samsung tot het betalen van maar liefst 1 miljard dollar aan Apple.

Lees meer over: ,