[Video] A Game of Social Thrones

HootSuite speelt met de onderstaande video in op de populariteit van Game of Thrones. Afgelopen zondag werd de eerste aflevering van het vierde seizoen van de serie uitgezonden in de Verenigde Staten. Door de enorme belangstelling ging HBO Go al vrij snel onderuit en tevens wist de eerste aflevering al een downloadrecord te pakken.

Het gaat om een bijzonder goed gelukte eigen versie van de opening van de serie, in plaats van de verschillende huizen heeft HootSuite sociale netwerken verwerkt. Afgelopen jaar speelde HootSuite ook al in op de populariteit door een infographic te maken met als titel Social Media Winter is Coming. In de infographic werden ook sociale netwerken zoals Google+, Facebook, Twitter en Pinterest geplaatst als de huizen uit Game of Thrones.

Hierboven de video van HootSuite, hieronder de originele opening van Game of Thrones.

Verder kijkend naar sociale netwerken en dan in het bijzonder naar Twitter werden er veel berichten geplaatst over de eerste aflevering afgelopen zondag zo blijkt uit cijfers van Crimson Hexagon. De hashtag #GameofThrones werd in totaal meer dan 200.000 keer gebruikt en er werd meer dan 17.000 keer verwezen naar het officiƫle account van de serie, @gameofthrones. Andere populaire hashtags waren zondag #TaketheThrone, #BringDowntheKing, #WinterisComing en als laatste #TwoSwords (de titel van de eerste aflevering). In totaal werden er 493.500 tweets geplaatst over Game of Thrones op Twitter.

Origineel