Veterans Day logo op homepage Google

Google Doodle

Het is vandaag in de Verenigde Staten Veterans Day, een jaarlijkse feestdag op 11 november. Vanwege deze dag is er vandaag op de Amerikaanse homepage van Google een aangepast logo te zien waarvan een kopie hierboven. Veterans Day is een feestdag met name bedoeld om nog levende veteranen te bedanken voor bewezen diensten.

Woodrow Wilson voerde in 1919 Armistice Day in om het einde van de Eerste Wereldoorlog te herinneren en 30 staten maakten het een legale feestdag. In 1953 besloot Emporia, Kansas om tijdens Armistice Day een herdenking van de veteranen te houden. Uiteindelijk veranderde men de naam van deze dag op 1 juni 1954 naar Veterans Day.

Op het moment dat in de Verenigde Staten alle feestdagen werden verplaatst naar maandag om zodoende te zorgen voor een lang weekend werd Veterans Day verplaatst naar de vierde maandag van oktober. Na de nodige protesten van veteranen werd de dag weer terug verplaatst naar 11 november met als voornaamste reden om de dag aantrekkelijker te maken, iets wat niet gebeurde. In de meeste staten zijn banken en overheidsinstellingen gesloten echter scholen en bedrijven blijven meestal wel open.

Google viert Veterans Day met speciale logo's pas sinds 2007, een overzicht van de geplaatste logo's in de afgelopen jaren bekijk je hier. Overigens is vandaag op de homepage van Google Polen ook een doodle te zien vanwege Onafhankelijkheidsdag.

Lees meer over: ,