Verwijzingen naar betaalde abonnementen YouTube gevonden

YouTube Logo In de applicatie van YouTube voor Android zijn verwijzingen opgedoken naar betaalde abonnementen. Eind januari werd duidelijk dat de videowebsite plannen heeft om betaalde abonnementen voor videokanalen te gaan introduceren, mogelijk eind april tijdens Digital Content New Fronts. De nu gevonden verwijzingen in de applicatie voor Android kunnen echter wijzen op een snellere introductie van de abonnementen.

Het gaat om de volgende twee regels tekst die zijn gevonden in de applicatie, 'You can only subscribe to this paid channel on your computer' en de zin 'You can only unsubscribe from this paid channel on your computer'. Hoewel deze zinnen uiteraard nog geen direct duidelijkheid geven is dit wel een extra bevestiging. Uit het bericht van afgelopen maand kwam naar voren dat toegang tussen de 1 en 5 dollar per maand zou gaan kosten, videokanalen zouden dan ook nog de mogelijkheid hebben om advertenties te tonen.

Overigens zou YouTube ook nog overwegen om geld te gaan vragen voor het live volgen van bepaalde evenementen, het zou dan gaan om een eenmalige betaling (pay-per-view).

Lees meer over: ,