Verwijzingen gevonden in broncode die wijzen op video’s Instagram

Instagram logo Afgelopen weekend stuurde Facebook uitnodigingen naar diverse Amerikaanse journalisten voor een bijeenkomst morgen op het hoofdkantoor in Menlo Park. Uit de uitnodiging kwamen aanvankelijk niet veel details naar voren maar eerder deze week was er het bericht dat het sociale netwerk waarschijnlijk zal gaan aankondigen dat Instagram ondersteuning voor het opnemen van korte video's gaat krijgen. Het zou gaan om het kunnen maken van korte video's van maximaal 5 tot 10 seconden lang. Indien het nieuws klopt dan zal Instagram gaan concurreren met videodienst Vine van Twitter.

Met nog een dag te gaan tot de bijeenkomst van Facebook heeft ontwikkelaar Developer Tom Waddington diverse verwijzingen gevonden in de broncode van de fotoapplicatie die duiden op de komst van ondersteuning voor video's. Het gaat om een aantal classnamen in het CSS bestand van de fotoapplicatie en tevens werd een afbeelding gevonden met een playknop, een pauseknop en twee volumeknoppen. Inmiddels zijn alle verwijzingen weggehaald en de afbeelding bestaat niet meer. Het blijft dus nog even afwachten, de bijeenkomst begint morgenavond om 19:00 uur Nederlandse tijd en live volgen kan hier.

Overigens zou de CEO van Instagram, Kevin Systrom deze week verschijnen op een festival in Cannes maar hij heeft deze afspraak afgezegd en Mark D'Arcy van Facebook neemt het over. Of dit te maken heeft met de aankondiging van morgen is niet duidelijk.

instagram_buttons_video

instagram_buttons_code

Lees meer over: ,