Verwijzing naar Internet Explorer 10 in Internet Explorer 9

Microsoft bracht afgelopen maandag de nieuwe versie van Internet Explorer uit maar nu al is het speculeren over de opvolger begonnen. Uit een dialoogvenster ontdekt in de nieuwe versie van de browser komt een verwijzing naar Internet Explorer 10 naar voren.

Microsoft lijkt alvast vooruit te plannen en de melding geeft de suggestie dat er plannen zijn om de browser een eigen upgrade systeem te geven die los staat van Windows Update. In het venster wordt aangekondigd dat Internet Explorer 10 beschikbaar met daarbij een knop om de nieuwe versie te installeren. "Get the most from the web. Upgrade from Internet Explorer 9 to Internet Explorer 10 for a fast, clean, and more trusted web browsing experience." Een screenshot van het venster zie je hieronder.

Er is verder weinig te zien behalve een tijdelijk geplaatste afbeelding die later waarschijnlijk vervangen zal worden als het definitieve logo van Internet Explorer 10 gemaakt is. Microsoft zal Internet Explorer 10 waarschijnlijk bundelen met Windows 8.