Verwijder oproep Wikipedia definitief

Iedereen die recent online encyclopedie Wikipedia heeft bezocht moet de dringende oproep van oprichter Jimmy Wales gezien hebben die automatisch boven elke pagina geplaatst wordt. Nu staat er een klein kruisje rechtsboven waarmee je de melding sluit maar als je bijvoorbeeld cookies verwijderd zal de oproep gewoon weer terugkeren. Om nu definitief af te rekenen met de banner zijn er een paar mogelijkheden die per browser verschillen, de opties hieronder.

Update

Omdat de oproepen wel effect hebben gehad en Wikipedia het 16 miljoen dollar heeft opgebracht zal de onderstaande banner worden opgevolgd door een banner waarin wordt bedankt voor de donaties. De onderstaande manieren om de oproep definitief te verwijderen werkt ook in het geval van de nieuwe banner.

Overigens, als je het prettiger vindt om de oproep van Jimmy Wales te laten staan en liever zelfs terugziet op elke willekeurige website dan is er speciaal voor gebruikers van Google Chrome een extensie die de oproep automatisch op elke website plaatst.

Google Chrome

Google Chrome gebruikers hebben het makkelijk met extensies. Nu is er een extensie die de foto van Jimmy Wales vervangt voor een foto van een kat en er is zelfs een extensie die Julian Assange van Wikileaks plaatst in plaats van Jimmy Wales maar gelukkig is er ook een extensie die de banner geheel verwijderd. De extensie 'Goodbye Jimmy Wales' kan hier gedownload worden, na het installeren zal de melding niet meer in beeld verschijnen.

Het icoon in de adresbalk blijft overigens niet in beeld staan :-).

Firefox

Voor Firefox gebruikers is er een oplossing in de vorm van een Greasemonkey script. Om het script in Firefox te gebruiken heb je de extensie Greasemonkey nodig die je eerst moet installeren als je deze nog niet hebt. Surf daarna naar het script en klik hier op de groene Install knop. Daarna zal de melding voorgoed verdwenen zijn. Als alternatief is er wel een gewone add-on beschikbaar echter is deze nog niet beoordeeld door Mozilla.

Internet Explorer

Voor gebruikers van Internet Explorer is de plugin IE7Pro benodigd om de banner te verwijderen. Download daarna hetzelfde userscript als vermeld bij Firefox hierboven. Na downloaden van het script plaats het script op de volgende locatie: C:\Program Files\IEPro\userscripts. Zodra geplaatst hernoem dan het gedeelte 'user' vermeld in de bestandsnaam naar ieuser. Open dan de instellingen van IE7Pro door naar Extra te gaan.

In het nieuwe venster dat opent klik in het menu links op Gebruikersscripts en klik aan de rechterkant op "Hide Jimmy Wales Banner". De banner is vanaf nu verdwenen.