Verwijder de zwarte navigatie van Google met extensie

Google heeft inmiddels al geruime tijd een zwarte navigatiebalk, deze zie je staan bovenin op de homepage van de zoekmachine evenals op de pagina van de zoekresultaten maar ook bovenin Gmail, Google Reader, Google Nieuws, Google Maps, Google Drive, Google Translate, Google Finance, Google+, Google Agenda en nog diverse andere producten.

Zou je graag deze balk verwijderen omdat je hier weinig gebruik van maakt dan is daar een extensie voor beschikbaar specifiek voor browser Google Chrome. De extensie werkt op alle lokale versies van de zoekmachine en ook zal de zwarte balk met menu items niet meer verschijnen bovenin de net genoemde producten, de extensie downloaden kan hier.

black_bar_removal_screenshot

Black Menu

De extensie Black Bar Removal is gemaakt door de Nederlander Carlos Jeurissen die eerder al kwam met de extensie Black Menu, vorig jaar augustus uitgebracht. Deze extensie is bijzonder populair en heeft op dit moment bijna 120.000 gebruikers. Recent kwam versie 2.0 uit van de extensie waarmee de nodige verbeteringen en nieuwe toevoegingen zijn doorgevoerd. Een volledig overzicht van alle wijzigingen kan hier worden bekeken, downloaden van de extensie kan op deze pagina in de Chrome Web Store.

black_menu