Verwarring over beschikbaarheid Google+ [Update]

Begin van de avond kwamen er berichten binnen dat Google+ nu voor iedereen beschikbaar zou komen, iets wat de wereld in werd geholpen door een medewerker van Google zelf. Dit komt onder andere doordat de homepage van Google+, waarvan een screenshot hieronder dit suggereerd. Op de homepage staat namelijk dat je simpelweg door je aan te melden een profiel kunt openen, echter na een klik op de rode knop volgt de melding in beeld "Ben je al uitgenodigd? We komen tijdelijk capaciteit te kort".

Naast degene die de melding over capaciteit in beeld krijgen zijn er ook gebruikers die wel daadwerkelijk een profiel kunnen openen na het klikken op de knop 'Aanmelden', dus het is niet helemaal duidelijk wat de plannen van Google zijn en of het sociale netwerk dus voor iedereen beschikbaar komt. Wellicht dat er willekeurig gebruikers worden toegelaten.

Slechts een aantal dagen geleden werd Google+ geïntroduceerd en ging toen verder op basis van uitnodigingen. Al snel werd de mogelijkheid om mensen uit de nodigen, vanwege de grote belangstelling uitgeschakeld. Het zou eigenlijk wel erg snel zijn als het sociale netwerk nu al voor iedereen wordt opengezet. Hoe dan ook, er is een kans dat je erin komt dus ben je geïnteresseerd in Google+ probeer dan zeker even plus.google.com.

Update

Navraag bij Google leverde de volgende reactie op: "We zijn Google+ als besloten praktijktest gestart om het product goed te testen en meer feedback te verzamelen. Als onderdeel van die test, kunnen we op ieder moment Google+ openen of sluiten voor nieuwe gebruikers."

Meer over de introductie van Google+ lees je hier. Een overzicht van alle berichten in de afgelopen dagen over het sociale netwerk bekijk je hier.

Lees meer over: ,