Vertrek Windows-baas Steven Sinofsky stond al gepland

Eerder deze week kwam het opmerkelijke nieuws van Microsoft dat de baas van Windows, Steven Sinofsky het bedrijf had verlaten. Sinofsky die werd gezien als de beoogde opvolger van Steve Ballmer was werkzaam bij Microsoft sinds juli 1989 en sinds 2008 was hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling en marketing van Windows. Een opmerkelijk en abrupt vertrek gezien het feit dat net de nieuwe versie van Windows is uitgebracht.

Gepland

Nu aantal dagen later lekken er steeds meer details uit over het plotselinge vertrek van Sinofsky en hetgeen wat eigenlijk steeds weer naar voren komt is dat hij vrijwel onmogelijk was om mee samen te werken en intern confrontaties zeker niet uit de weg ging. "There was Steve’s way or no other way" aldus een medewerker van het bedrijf. "He had no factions, except those who worked for him," "He picked a lot of fights."

Volgens diverse bronnen stond het vertrek al enkele weken gepland en was het uiteindelijk de steun van Bill Gates waardoor CEO Steve Ballmer besloot om Sinofsky de laan uit te sturen. In de afgelopen jaren vertrokken diverse mensen bij Microsoft vanwege confrontaties met Steven Sinofsky waarbij Ballmer juist altijd de kant koos van Sinofsky. De twee dames Julie Larson-Green en Tami Reller hebben nu de leiding overgenomen.

Lees meer over: ,