Vertrek Google uit China vrijwel zeker

Begin dit jaar kwam het bericht van Google dat het bedrijf mogelijk zou gaan vertrekken uit China. De reden hierachter was dat Google niet zijn zoekresultaten wilde censureren. Er kwam al snel een reactie van de Chinese regering. De regering was niet echt onder de indruk van de actie, een woordvoerder van de regering liet weten dat buitenlandse internetbedrijven welkom zijn mits ze zich houden aan de Chinese wet.

Sindsdien heeft Google overleg gevoerd met de Chinese autoriteiten maar deze zouden op niets zijn uitgelopen. Het is nu volgens de Financial Times 99.9 procent zeker dat Google de Chinese versie van de zoekmachine gaat sluiten. Hiervoor zouden al plannen klaarliggen maar Google wacht mogelijk nog even om de medewerkers te kunnen beschermen tegen represailles van de plaatselijke overheid.

Afgelopen woensdag liet Google CEO Eric Schmidt dat de onderhandelingen binnenkort afgerond zouden worden, afgelopen vrijdag ontving Google nog een waarschuwing van de overheid dat het bedrijf de wet overtreed als er geen censuur wordt toegepast.

Lees meer over: , ,