Vernieuwing Google Docs documentenlijst

Google heeft de documentenlijst van Google Docs op de schop genomen en de interface lijkt nu meer qua uiterlijk op Gmail. Omdat het tegenwoordig mogelijk is om vrijwel elk bestand te uploaden naar Google Docs zijn er een aantal nieuwe filters toegevoegd om zodoende makkelijker bestanden naar voren te kunnen halen. Een andere nieuwe optie is sorteren op prioriteit, vergelijkbaar met Priority inbox van Gmail. Priority sorting bekijkt welke bestanden het meest relevant zijn om bovenaan de lijst te tonen.

Preview Panel

Zoals eerder al werd gespot is er een preview paneel geplaatst aan de rechterkant. Door op een document te klikken wordt er in het paneel een thumbnail getoond met eronder aanvullende informatie. Als het een video betreft kan deze ook hier worden afgespeeld.

Diavoorstelling

Om het makkelijker te maken om foto´s te bekijken kun je nu klikken op het vergrootglas op een foto om zodoende een full screen diavoorstelling te openen. Je kunt dan eenvoudig via de thumbnails onderaan bladeren tussen de verschillende foto's.

Collections

"Mijn mappen" wat aan de linkerkant stond is vervangen door "Mijn verzamelingen", vergelijkbaar met de labels van Gmail. Verzamelingen zijn te voorzien van een kleur en kunnen gedeeld worden vergelijkbaar met het delen van documenten.

Oude versie

De nieuwe interface wordt in de komende dagen uitgerold. Als je de nieuwe interface al hebt maar het bevalt nog niet erg dan is het eenvoudig om terug te schakelen naar de oude versie middels de onderstaande URL.

https://docs.google.com/?ui=1#home

Lees meer over: ,