Vermogen Bill Gates nu 78 miljard dollar volgens Forbes

Vermogen Bill Gates nu 78 miljard dollar volgens Forbes

Bill Gates staat voor het eerst sinds vier jaar weer bovenaan in de lijst met de 500 rijkste personen ter wereld van Forbes. De medeoprichter van Microsoft is volgens Forbes goed voor 76 miljard dollar, dit is ongeveer 55 miljard euro. Op de tweede plaats staat Carlos Slim met 72 miljard dollar gevolgd door Amancio Ortega op de derde plaats met 64 miljard.

Detail hierbij is overigens dat Bloomberg Bill Gates al veel eerder weer op de eerste plaats had staan. Bill Gates pakte volgens Bloomberg de eerste plaats al in mei 2013 ten koste van Carlos Slim, verschil met Forbes is dat deze lijst continue wordt bijgewerkt al ligt het geschatte vermogen van Bill Gates aardig gelijk met de lijst van Forbes met 78.2 miljard.

Op de zeventiende plaats is de medeoprichter en CEO van Google, Larry Page, te vinden met een geschat vermogen van 32.3 miljard dollar. De andere oprichter van Google, Sergey Brin, staat op plaats negentien met een geschat vermogen van 31.8 miljard dollar.

Sergey Brin staat zodoende nog net iets hoger in de lijst dan Mark Zuckerberg, de oprichter en CEO van Facebook die volgens Forbes een vermogen heeft van 28.5 miljard dollar. Volgens de lijst is de oprichter van WhatsApp, Jan Koum, nu goed voor een vermogen van 6.8 miljard dollar. Koum staat met dit vermogen op plaats 202 in de top 500.

De volledige lijst van Forbes bekijk je op deze pagina.