Vermogen Bill Gates met 15.8 miljard gestegen afgelopen jaar

Vermogen Bill Gates met 15.8 miljard gestegen afgelopen jaar

De medeoprichter van Microsoft, Bill Gates, hoort al jaren tot de rijkste mensen op aarde en uit onderzoek van Bloomberg blijkt dat het vermogen van Gates afgelopen jaar in totaal 15.8 miljard dollar is gestegen naar een totaal van 78.5 miljard dollar. Er zijn meerdere redenen voor deze enorme stijging. Als eerste steeg de koers van Microsoft flink afgelopen, in totaal 40 procent en Bill Gates is nog altijd eigenaar van 4.5 procent.

Verder heeft Gates geld zitten in diverse andere bedrijven die afgelopen jaar ook goed presteerde waaronder de Canadian National Railway en Ecolab. Het aandeel van het Canadese bedrijf steeg 34 procent afgelopen jaar en het aandeel Ecolab steeg 45 procent. Gates geeft veel van zijn vermogen aan goede doelen waaronder zijn eigen stichting, hij maakte 28 miljard dollar over naar de Bill en Melinda Gates Foundation.

Niet alleen Bill Gates zag zijn vermogen stijgen afgelopen jaar maar ook de oprichter van Facebook, Mark Zuckerberg. Het vermogen van Zuckerberg steeg met 12.4 miljard dollar dankzij de goede koers van het aandeel Facebook. De CEO van het sociale netwerk doneerde tevens een miljard dollar aan een liefdadigheidsorganisatie in Silicon Valley.

De oprichters van Google, Larry Page en Sergey Brin zagen beiden hun vermogen met 10 miljard dollar stijgen. Bloomberg wist verder nog nieuwe miljardairs te vinden die nog niet eerder in de lijst stonden, het overzicht van de rijkste mensen ter wereld bekijk je hier.