Vermogen Bill Gates afgelopen jaar 7 miljard gestegen

bill_gates_logoBill Gates van Microsoft staat al jaren bovenaan de lijst met rijkste personen ter wereld, geruime tijd voerde hij de lijst aan maar tegenwoordig is dit niet meer het geval. Afgelopen jaar was in ieder geval een bijzonder goed jaar voor de medeoprichter van Microsoft, hij mocht in totaal 7 miljard dollar bijschrijven. De stijging was te danken aan het aandeel Microsoft dat in totaal met 2,9 procent steeg afgelopen jaar. Zijn vermogen wordt nu geschat op 63,1 miljard dollar. Op de eerste plaats staat inmiddels alweer een aantal jaar de 72-jarige Mexicaan Carlos Slim met een geschat vermogen van 76,9 miljard dollar.

Bill Gates verloor zijn eerste plaats in 2010 aan Carlos Slim met name doordat Gates veel geld gaf aan zijn eigen Bill and Melinda Gates Foundation. Tussen 1995 en 2008 stond Bill Gates op de eerste plaats in het overzicht met rijkste mensen ter wereld, in 2008 moest hij de titel afstaan aan de Amerikaanse investeerder Warren Buffet die momenteel op de vierde plaats staat. In 2009 pakte Bill Gates de eerste plaats in de lijst weer terug.

Larry Page, Sergey Brin en Mark Zuckerberg

In de lijst staan ook de oprichters van Google. Larry Page staat op plaats 25 met 22,2 miljard dollar en Sergery Brin staat op 26 met 21,9 miljard dollar. Mark Zuckerberg stond ook een tijdje in de Bloomberg Billionaires Index maar vanwege het kelderen van het aandeel Facebook staat hij sinds juli vorig jaar niet meer in de top 40 van Bloomberg. Het vermogen van de oprichter van Facebook wordt momenteel geschat op 14.5 miljard dollar.

In de top 40 is er ook een nieuwe nummer drie en dat is de Spanjaard Amancio Ortega, de oprichter van Zara. Ortega zag zijn vermogen in een jaar tijd stijgen van 35,3 miljard dollar naar 57,5 miljard dollar. De Billionaires Index wordt dagelijks bijgewerkt en bekijk je hier.