‘Verificatie in twee stappen’ Google nu beschikbaar in het Nederlands

Sinds vorig jaar al beschikbaar voor alle Google Apps gebruikers is 'Verificatie in twee stappen' en sinds begin dit jaar is deze beveiligingsfunctie beschikbaar voor iedereen met een Google account. De functie was echter tot op heden alleen beschikbaar in het Engels maar vanaf nu zijn de stappen ook te doorlopen in het Nederlands.

Wanneer 'Verificatie in twee stappen' is ingesteld dan zijn er twee identificatiemiddelen vereist om in te kunnen loggen: een wachtwoord en een mobiele telefoon. Na het invoeren van je wachtwoord zal er worden gevraagd om een code die je overtypt van je mobiele telefoon. Een extra stap dus om de beveiliging van je Google account te verbeteren.

De codes zijn te genereren met behulp van een applicatie op je Android-toestel, BlackBerry of iPhone. Heb je een ander toestel dan is dit ook geen probleem en dan kan de code doorgebeld worden of via een SMS-bericht worden toegestuurd.

Instellen

Instellen kan door naar de pagina met accountinstellingen te gaan. Meer over de verschillend stappen die doorlopen moeten worden in het eerder geplaatste artikel.

30 dagen

Wat wel even handig is om te weten voor dat je begint met instellen is dat het mogelijk is om tijdens het inloggen aan te geven dat de verificatie onthouden moet worden. Zodoende krijg je de vraag om een code in te voeren de eerste 30 dagen niet meer in beeld.

Lees meer over: ,