Vergrendelscherm iPhone makkelijk te omzeilen door bug

iPhone LogoEr is een video op YouTube verschenen waarin wordt gedemonstreerd dat het mogelijk is om middels een aantal handelingen het vergrendelscherm van een iPhone te omzeilen. De methode werkt op iOS versie 6.1, eind vorige maand uitgebracht maar ook in versies 6.0.1 en iOS 6.0.2 van het mobiele besturingssysteem.

Na het uitvoeren van deze relatief eenvoudige stappen waaronder het bellen van een noodnummer (en ook direct weer op te hangen) krijg je toegang tot de telefoonapplicatie, kunnen contacten worden bekeken en worden aangepast, de voicemail kan worden gecheckt en het is zelfs mogelijk om door alle opgeslagen foto's te bladeren door een foto aan een contact toe te voegen. Het lijkt niet mogelijk te zijn om volledig toegang te krijgen.

Apple heeft inmiddels in een reactie laten weten op de hoogte te zijn van het probleem met het vergrendelscherm en zal in een komende software update met een oplossing gaan komen. Het bedrijf gaf echter niet aan wanneer deze fix zal worden doorgevoerd maar hopelijk zal dit op korte termijn zijn. "Apple takes user security very seriously. We are aware of this issue, and will deliver a fix in a future software update." aldus een woordvoerder.

Vergelijkbare bugs in iOS kwamen overigens ook al eerder een aantal keer voor waaronder in iOS 4.1. De ontdekte bug toen werd ook met een latere update verholpen. Hieronder zie je twee video's waarin de diverse stappen worden gedemonstreerd.

Lees meer over: , ,