Vergelijking: Microsoft Surface, iPad en Kindle Fire HD 8.9

Nu de prijzen door Microsoft zijn aangekondigd van de Surface heeft Mashable.com een vergelijking opgesteld tussen de Surface RT, de huidige iPad en de Amazon Kindle Fire HD 8.9. Te zien is dat de Surface RT het grootste scherm heeft met een resolutie van 1366 x 768 pixels. De huidige iPad van Apple heeft een scherm van 9,7 inch en een resolutie van 2048 x 1516 pixels. De Surface RT is dan weer het zwaarst van de drie tablets.

Volgende week zal dan de nieuwe iPad Mini door Apple geïntroduceerd gaan worden en geruchten gaan dat Google later dit jaar nog met een tablet voor 99 dollar zal gaan komen als aanvulling op de huidige Nexus 7. Tevens was er recent nog het bericht dat Google samen met Samsung een tablet zal gaan ontwikkelen met een scherm van 10,1 inch al is er hierover nog geen bevestiging. Deze tablet zal ongetwijfeld duurder zijn als de Nexus 7. Als laatste gaat Google mogelijk deze maand nog komen met een 32 GB Nexus 7.

Surface Pro

Begin volgend jaar zal Microsoft dan ook nog gaan komen met de Surface Pro. De Surface Pro bevat de volledige versie van Windows 8 Pro, heeft een USB 3.0 poort in plaats van een USB 2.0 poort en er kan gekozen worden tussen 64 GB en 128 GB. De Surface Pro is iets zwaarder en iets dikker dan de Surface RT en uiteraard is de Surface Pro ook duurder. @MS_SurfaceEvang vond de onderstaande vergelijking tussen de tablets van Microsoft.

Lees meer over: , , ,