Verboden om Google Glass door te verkopen of uit te lenen

Project Glass LogoHet is streng verboden om de nieuwe bril van Google door te verkopen of uit te lenen zo blijkt uit de voorwaarden. Er staat duidelijk in de voorwaarden dat het niet is toegestaan om het apparaat uit te lenen, te verkopen of simpelweg aan iemand anders te geven zonder dat het bedrijf hiervoor toestemming heeft gegeven. In het geval dat Google ontdekt dat een bril is verkocht of uitgeleend kan deze gedeactiveerd worden zodat zowel degene die de bril op dat moment heeft als de originele eigenaar de bril niet meer kan gebruiken. In dat geval krijgt de koper het bedrag van 1500 dollar niet terug, support zal niet meer beschikbaar zijn en de garantie zal dan ook komen te vervallen.

In de tussentijd is er al iemand geweest die geprobeerd heeft zijn bril te verkopen op veilingsite eBay, de voornaam van deze persoon is Ed, de achternaam is niet bekend. Ed plaatste de veiling online met het idee om flink aan de bril te gaan verdienen en besefte zich niet zo geeft hij aan dat het dus niet was toegestaan om de bril door te verkopen.

De veiling begon op een bedrag van 5000 dollar en eindige uiteindelijk op 90.000 dollar toen Ed ontdekte dat doorverkopen niet was toegestaan en de veiling offline haalde. Er waren de nodige mensen bood op hem omdat hij probeerde de bril te verkopen, mensen reageerden alsof het een soort heiligschennis was. Zelf had hij het uiteraard wel leuk gevonden om 90.000 dollar te krijgen voor iets met een waarde van 'slechts' 1500 dollar.

Specificaties

Deze week kondigde Google aan dat de eerste 2000 exemplaren (Glass Explorers) van de nieuwe bril van het bedrijf klaar waren. Deze 2000 brillen zijn voor iedereen die zich afgelopen jaar tijdens Google I/O hebben opgegeven om het nieuwe apparaat te testen.

Tevens heeft Google deze week de specificaties van de bril gepubliceerd. Zo heeft de bril een van 640 x 360 pixels, dit klinkt laag maar het scherm zit uiteraard dicht bij je oog. Google geeft dan ook aan dat het vergelijkbaar is met het kijken naar een 25-inch HD-scherm op 2,4 meter afstand. De bril beschikt over 16 GB flash-geheugen waarvan 12 GB vrij te gebruiken is. Het meeste wordt standaard online opgeslagen waar ook de applicaties draaien die de verzamelnaam 'Glassware' krijgen. Foto’s worden gemaakt in 5 MP, video wordt geschoten in 720P. Bij normaal gebruik zou de bril met een volle batterij een dag lang te gebruiken zijn. Verbinding wordt gemaakt via Wi-Fi of Bluetooth. Tevens is de MyGlass applicatie beschikbaar gemaakt in Google Play. MyGlass is nodig om de bril te kunnen configureren en maakt GPS mogelijk plus het versturen van SMS-berichten.

Overigens liet CEO Larry Page tijdens de aankondiging van de kwartaalcijfers van Google nog weten dat de bril draait op Android, iets wat tot op heden nog niet duidelijk was.

Het is overigens niet toegestaan voor ontwikkelaars om advertenties toe te voegen aan applicaties voor de bril, ook is het niet toegestaan om geld te vragen voor applicaties. Dan is er op de website van Google Glass een officiële handleiding toegevoegd. Hier wordt uitgebreid uitgelegd door Google hoe het apparaat werkt en gebruikt moet worden. Naast de handleiding is er een pagina met veelgestelde vragen over de nieuwe bril online gezet door Google. Hier staat onder ander dat de bril niet geschikt is om mee te gaan duiken.

google_glass_handleiding

Lees meer over: ,