Verbeteringen voor Google+ foto’s en video’s

Verbeteringen voor Google+ foto’s en video’s

Google heeft een groot aantal updates doorgevoerd wat betreft foto's en video's op de desktopversie van Google+ en in de mobiele apps. Als eerste heeft het bedrijf aan Google+ voor iOS, full size backups en background sync toegevoegd. Op deze manier kan er direct een backup van een foto online worden geplaatst nadat deze gemaakt is.

Het zoeken van bepaalde foto's is makkelijker gemaakt. Google zegt een hoop verschillende objecten te kunnen herkennen, van zonsondergangen tot aan sneeuwpoppen. Zodoende kun je simpelweg in het zoekveld hetgeen typen wat je zoekt zoals bijvoorbeeld sneeuwpoppen, alle foto's met sneeuwpoppen gevonden in je eigen bibliotheek zullen daarna worden getoond. Een aantal screenshots zie je hieronder.

google_plus_search

Met Auto Enhance zal Google elke foto geüpload naar het sociale netwerk automatisch verbeteren waarna de verbeteringen handmatig gefinetuned kunnen worden. Er is wel een optie toegevoegd waarmee een album uitgesloten kan worden van deze verbeteringen.

googleplus_auto_enhance

Ook zijn er enkele verbeteringen voor de feature Auto Awesome. Zo is er een optie Eraser om alles wat beweegt te verwijderen uit een foto, handig als je bijvoorbeeld poseert voor een bepaalde attractie en er constant mensen door het beeld lopen. Met Auto Awesome Movie kunnen meerdere foto's en video's gecombineerd worden tot een nieuwe video inclusief een soundtrack, dit geheel automatisch. Na het automatisch samenstellen kan de video direct online worden gedeeld of handmatig verder naar wens gefinetuned worden.

Alle bovengenoemde verbeteringen zullen deze week worden uitgerold door Google. De feature Auto Awesome Movie werkt eerst alleen nog maar op een beperkt aantal apparaten met Android versie 4.3. Het bedrijf gaf verder nog aan dat er nu 300 miljoen gebruikers actief zijn op het sociale netwerk en dat er dagelijks 1,5 miljard foto's worden geüpload.

Lees meer over: , , ,