Verbetering zoekfunctie Gmail

Het team van Gmail heeft verbeteringen voor de zoekfunctie van de maildienst aangekondigd en deze wordt straks een stuk beter. Het gaat om de suggesties die worden getoond zodra je begint met het typen van een zoekopdracht in het zoekveld.

Op dit moment is het nog zo dat zodra je begint met het typen alleen adressen worden getoond als suggesties plus een aanvullende suggestie onderaan om op internet te zoeken. Met de verbeteringen zal het zo zijn dat Gmail suggesties zal gaan tonen op basis van de inhoud van berichten waardoor je tijd kunt besparen en dingen sneller kunt vinden.

Het volgende voorbeeld wordt gegeven: Stel dat je recent een e-mail hebt ontvangen met een bevestiging van een vlucht naar Los Angeles. Zodra je het bericht terug wilt vinden en bijvoorbeeld "lax" getypt hebt dan worden er suggesties getoond als 'lax reservation' en 'lax united' zoals hieronder in de screenshot is te zien. De verbetering wordt eerst in het Engels uitgerold en andere talen waaronder Nederlands volgen in de komende maanden.

Lees meer over: ,