Verbeterde vluchtinformatie zoekresultaten Google

Het is al langere tijd mogelijk om met behulp van Google informatie over vluchten op te zoeken. De informatie die Google toont bovenaan de zoekresultaten is nu uitgebreid. Na het uitvoeren van een zoekopdracht zoals bijvoorbeeld 'vluchten van Amsterdam naar Ibiza' zie je direct het aantal non-stopvluchten in beeld, de duur van de vlucht en de vliegmaatschappijen waar je tickets kunt boeken. Door te klikken op 'Dienstregeling non-stopvluchten' komt de Dienstregeling in beeld met aankomst- en vertrektijden, etc.

Het is daarnaast ook mogelijk om een overzicht te krijgen van alle non-stopvluchten vanaf een bepaald vliegveld. Zoek dan bijvoorbeeld op 'vluchten van Amsterdam'. Je ziet dan drie vluchten verschijnen. Door op 'Alle non-stoproutes van Amsterdam verbergen' wordt er een enorme lijst getoond met alle vluchten. Het klikken op een bestemming opent een nieuwe zoekopdracht, het klikken op bijvoorbeeld KLM opent de website van de vliegmaatschappij.

ITA

Deze nieuwe zoekresultaten zijn beschikbaar in 10 talen waaronder het Nederlands, Engels, Duits, Frans en Spaans. Om deze informatie te tonen wordt er nog geen gebruik gemaakt van de technologie van ITA. De leverancier van online vlucht- en vluchtprijzen werd onlangs overgenomen door Google voor een bedrag van 700 miljoen dollar.

Lees meer over: ,