Verbeterde Google Voice Search eindelijk voor iPhone en iPad

Het heeft even geduurd maar de update van Google Voice Search is nu beschikbaar voor zowel de iPhone als de iPad. Eind augustus was er nog het bericht dat Google aan het wachten was op goedkeuring van Apple en deze goedkeuring is nu gekomen.

Aanvankelijk werd de update begin augustus al aangekondigd door Google, dit slechts enkele weken nadat de functionaliteit beschikbaar was gemaakt voor Android. Voice Search is een beetje vergelijkbaar met de persoonlijke assistent Siri. Met het verbeterde Voice Search is het nog makkelijker om antwoorden te krijgen op allerlei soorten vragen. Door op het icoon 'spraak' te drukken kan er een vraag worden gesteld. Terwijl je de vraag aan het stellen bent verschijnen de woorden al in beeld en de applicatie zal daarna met het antwoord komen, mits het antwoord kort en bondig is zal dit ook voorgelezen worden.

Dat de applicatie vragen kan beantwoorden over een groot aantal onderwerpen komt dankzij de eerder dit jaar geïntroduceerde Knowledge Graph, een grote database gevuld personen, plaatsen en dingen, in totaal meer dan 500 miljoen met meer dan 3.5 miljard attributen. De applicatie downloaden kan hier, in de video hieronder een demonstratie.

Lees meer over: , , , , ,