Verbeter vertaling van plugin Google Translate

Google heeft een experimentele feature toegevoegd aan Website Translator, de plugin die aan een website kan worden toegevoegd om zodoende bezoekers die een andere taal spreken de website eenvoudig te laten vertalen. Het probleem is dat de vertalingen, omdat dit geheel automatisch gaat, niet altijd even goed zijn en daarom is daar een nieuwe feature waarmee je als eigenaar van een website deze vertalingen kunt aanpassen.

In het geval dat aanpassingen worden doorgevoerd dan zien bezoekers die een pagina vertalen deze aanpassingen ook. Het maakt daarbij niet uit of het vertalen gaat via Google Translate, de ingebouwde vertaalfunctie in Google Chrome of via de Google Toolbar voor Internet Explorer. Aanvullend hierop kunnen bezoekers ook zelf een betere vertaling voorstellen die je dan later als eigenaar van de website wel of niet kunt accepteren.

Om zelf vertalingen aan te kunnen passen moet naast uiteraard de Website Translator plugin een metatag worden toegevoegd aan het head gedeelte van de website. De metatag is te vinden op deze website. Als dit is gedaan dan vertaal je een pagina in een gewenste taal en selecteer daarna het gedeelte waarvan je de vertaling wilt aanpassen.

Voor dit alles moet je wel ingelogd zijn met je Google account.

Lees meer over: ,