Verberg de nieuwe linkerkolom van Google

Zoals in een eerder bericht aangegeven kunnen nog niet alle gebruikers wennen aan de nieuwe interface van Google waarbij er onder andere een linkerkolom aan de rechterkant wordt geplaatst. Ben je de linkerkolom met opties zat of wil je gewoon weer de zoekresultaten er ongeveer laten uitzien als voorheen dan is het als je gebruik maakt van Firefox of Google Chrome vrij eenvoudig om deze kolom te verbergen. Dit wordt dan tevens doorgevoerd voor de andere zoekmachines als Afbeeldingen, Video's en Nieuws.

Voor alle drie de browsers geldt dat het verbergen van de linkerkolom gebeurt met behulp van een script van Usersscripts.org. Dit script wordt gedownload en geïnstalleerd in de browser, hieronder per browser de instructies om het script te installeren.

Firefox

Om het script in Firefox te gebruiken heb je de extensie Greasemonkey nodig. Dit betekent dat je deze add-on eerst moet installeren als je deze nog niet hebt, deze is hier te vinden. Surf daarna naar het script op Usersscripts.org en klik hier op de groene Install knop. Onderstaand scherm verschijnt in beeld, na installatie is de linkerkolom verdwenen.

Google Chrome

Google Chrome ondersteunt standaard deze scripts en zodoende kun je met de browser direct surfen naar het script op Usersscripts.org. Klik hier op de groene knop Install waarna een melding verschijnt onderin het venster om het script als extensie te installeren. Zodoende kan het script via die weg ook weer verwijderd kan worden.

Lees meer over: ,