Verberg automatisch berichten van Facebook vrienden

Een kleine maar handige tip voor Facebook. Normaal gesproken zie je in je nieuwsoverzicht automatisch berichten van vrienden en daarnaast ook berichten van pagina's en toepassingen waarop je bent geabonneerd. Het is echter vrij eenvoudig om berichten van bepaalde vrienden of websites die je volgt automatisch te verbergen om zodoende je nieuwsoverzicht een beetje overzichtelijk te houden.

Om dit in te stellen ga met je muis op een bericht van degene die je wilt verbergen staan en klik daarna op het kruisje die aan de rechterkant tevoorschijn komt. Hier heb je dan de mogelijkheid om het specifieke bericht te verbergen en eronder staat de optie om alle berichten te verbergen van die persoon of van een bepaalde pagina.

Applicaties

Aanvullend daarop zijn bijvoorbeeld berichten die mensen automatisch van Twitter laten doorplaatsen op Facebook ook op deze manier zijn te verbergen. Handig in het geval dat je iemand op Twitter volgt en op Facebook en dubbele berichten eruit wilt filteren.

Ga dan opnieuw op een bericht in je nieuwsoverzicht staan maar in dit geval op een bericht die afkomstig is van Twitter. Klik dan op het kruisje en je hebt hier nu de optie 'Alles verbergen van Twitter'. Na het klikken hierop worden berichten van Twitter die automatisch worden geplaatst niet meer getoond in je nieuwsoverzicht. De gewone berichten van die persoon worden dan nog wel getoond. Dit werkt ook voor andere sites zoals Tumblr.

Opheffen

Als je later je de berichten van personen of pagina's wel weer wilt tonen ga dan naar het nieuwsoverzicht en klik onderaan de pagina op 'Instellingen wijzigen'. Er opent dan een klein popupje met een overzicht van de personen, pagina's en toepassingen waarvan je berichten automatisch verbergt. Door op een kruisje achter een persoon of pagina te klikken worden de berichten van diegene in het vervolg weer getoond in je overzicht.

Lees meer over: