Veiligheidscentrum Facebook nu in het Nederlands

Facebook heeft het veiligheidscentrum beschikbaar gemaakt in het Nederlands, op de site zijn zaken te vinden die onder andere gericht zijn op Ouders, Tieners en Leraren.

De informatie die is gericht op Ouders gaat in op vragen als, 'Wat voert mijn tiener allemaal uit op Facebook?', 'Wie kan het profiel van mijn tiener bekijken?', en eindigt met een aantal tips. De pagina voor tieners gaat meer over verantwoordelijk, nadenken voordat je iets plaatst en hoe het best aanstootgevende inhoud gerapporteerd kan worden. De pagina voor leraren gaat over het gebruik van Facebook in het klaslokaal, de rol die leraren kunnen spelen bij veilig gebruik van internet en eveneens hier een aantal tips.

Er is informatie te vinden over hoe je accountgegevens bijwerkt, je account beter kan beveiligen, hoe je kan bepalen welke personen welke gegevens mogen bekijken en ook is er informatie te vinden over hoe je iemand als vriend kan verwijderen of hoe je iemand kan blokkeren. Geavanceerde beveiligingsfuncties zoals extern afmelden, HTTPS inschakelen en het gebruik van eenmalige wachtwoorden komen ook aan bod.

Het veiligheidscentrum is te vinden door te gaan naar: facebook.com/help/safety.

Lees meer over: