Vanuit Gmail sneller afspraken toevoegen aan Google Agenda

google_agenda_logoGoogle heeft Google Agenda verder in Gmail geïntegreerd. Gmail zal voortaan datums en tijden in e-mailberichten automatisch gaan omzetten naar links en licht onderstrepen zoals in de onderstaande screenshot als voorbeeld is te zien. Door te klikken op deze link verschijnt er onder de link een klein venster in beeld waarmee een afspraak kan worden geplaatst in Google Agenda zonder dat dus Gmail verlaten hoeft te worden.

In het venster is de datum genoemd in de e-mail al ingevuld evenals de tijd mits van toepassing, dit kan aangepast worden. Aan de rechterkant naast de details van de afspraak verschijnen eventuele andere afspraken in beeld om te voorkomen dat je mogelijk een dubbele afspraak maakt. Als titel voor de afspraak zal Gmail het onderwerp van de mail standaard gebruiken maar ook dit kan gewijzigd worden. De afspraak die aan Google Agenda wordt toegevoegd bevat voor het gemak een link naar de originele e-mail.

In eerste instantie zal deze nieuwe feature alleen worden uitgerold naar alle gebruikers die de Engelse interface hebben ingesteld. In de komende tijd volgen ook andere talen.

gmail_agenda_integratie

Lees meer over: , ,