Vandaag kogelstoten op homepage van Google

Nadat gisteren nog tafeltennis centraal stond op de homepage van Google staat vandaag kogelstoten wereldwijd op de homepage van de zoekmachine. Vandaag is de dag dat de Olympische atletiekonderdelen gaan beginnen en dit zal duren tot en met 12 augustus. Zo staat vandaag onder ander de 100 meter horden vrouwen op het programma evenals de 400 meter horden mannen, kogelslingeren mannen en dus ook kogelstoten mannen.

Rutger Smith

De bedoeling bij kogelstoten is om de kogel zo ver mogelijk te stoten. Namens Nederland zal kogelstoter Rutger Smith meedoen die zich begin dit jaar in Apeldoorn wist te kwalificeren voor de Olympische Spelen. Met 20,56 meter wist hij de titel te pakken, dit is zes centimeter verder dan het Olympisch limiet. Het is voor Smith de derde keer dat hij meedoet aan de Spelen, vier jaar geleden in Peking werd hij negende met 20,41 meter.

De wedstrijd van vandaag is live te volgen vanaf 11:00 uur, het kogelstoten voor vrouwen zal pas aanstaande maandag starten. Rutger Smith zal overigens ook nog in actie gaan komen op het onderdeel discuswerpen, ook dit is aanstaande maandag. Op de vorige Olympische Spelen pakte hij op dit onderdeel met 65,39 meter de zevende plaats.

Google Doodle:

Alle Olympische Google Logo's

Alle geplaatste logo's door Google in het teken van de Olympische Zomerspelen in Londen bekijk je in dit overzicht. Verder de doodles die werden geplaatst tijdens de vorige edities van de zomerspelen in 2000, 2004 en in 2008 maar ook alle in de afgelopen jaren geplaatste doodles in het teken van de winterspelen bekijk je via de onderstaande links.

Lees meer over: , ,