Vanaf 3 september Google Nexus 7 in Frankrijk en Duitsland

Officieel is er nog geen datum maar volgens de Franse website Fnac zal de tablet van Google, de Nexus 7 op 3 september verkrijgbaar zijn in Frankrijk. Op het moment van schrijven staat de tablet nog altijd op de website en het lijkt aannemelijk dat als op maandag 3 september de tablet wordt gelanceerd in Frankrijk dit mogelijk ook gaat gebeuren in andere Europese landen waaronder in Nederland. Ondertussen heeft een woordvoerder van Saturn, onderdeel van Media-Saturn Holding waar ook MediaMarkt onder valt, laten weten dat de tablet ook vanaf 3 september in Duitsland verkrijgbaar zijn.

Op de Franse website wordt als prijs 249 euro (omgerekend 312 dollar) aangehouden voor het 16 GB model en ook de medewerker van Saturn noemt deze prijs. Deze versie van de tablet kost in de Amerikaanse Google Play Store 249 dollar. In het laatste geval krijg je dan ook nog 25 dollar cadeau om te besteden in de webwinkel van Google.

In het geval dat 3 september daadwerkelijk de datum is waarop de tablet aangeschaft kan worden dan is Google in ieder geval Apple net voor. Het is de verwachting dat Apple op 12 september een kleinere versie van de iPad (iPad Mini / iPad Air) zal gaan presenteren.

Lees meer over: ,