Valentijnsdag logo van Google 2012

Google Doodle:

Doodle categorie: Valentijnsdag

Net als afgelopen jaren ook dit jaar een speciaal logo van Google op Valentijnsdag. Valentijnsdag is eigenlijk de dag waarop om anoniem de liefde te verklaren aan iemand echter ligt sinds de laatste jaren de nadruk meer op liefde in het algemeen in plaats van anonieme liefde waardoor het commercieel gezien allemaal aantrekkelijker is geworden.

Geanimeerd

Vergeleken met afgelopen jaren pakt Google dit jaar flink uit met een geanimeerd logo. In de doodle is een video van meer dan een minuut verwerkt waarin te zien is hoe een jongen telkens op Google gaat zoeken naar het perfecte cadeau voor Valentijnsdag. Het verhaaltje wordt ondersteund door het nummer Cold, Cold Heart van Tony Bennett.

Video

Hieronder de originele video (HD) die verwerkt is in het logo, een werkende kopie van de doodle is hier te bekijken. Alle logo's geplaatst door Google op Valentijnsdag sinds 2000 bekijk je hier in het overzicht. Op deze pagina tevens logo's van YouTube en Orkut.

Zoekopdracht

Wil je overigens dit jaar op een bijzondere, en geeky manier de liefde verklaren aan iemand ga dan eens naar Google en voer de onderstaande zoekopdracht uit. Dit is ook te bereiken door hier te klikken en de pagina met zoekresultaten rechtstreeks te openen.

sqrt(cos(x))*cos(300x)+sqrt(abs(x))-0.7)*(4-x*x)^0.01, sqrt(6-x^2), -sqrt(6-x^2) from -4.5 to 4.5

Lees meer over: ,