Valentijnsdag logo van Google, maak je eigen bonbons

Helaas plaatst Google dit jaar geen logo's in het teken van de Olympische Winterspelen maar in ieder geval is er vandaag wel een doodle te zien in het teken van Valentijnsdag.

Het gaat om een interactief logo met twee rode poppetjes en een groot rood hart in het midden. Na het klikken op het hart verschijnt er een dienblad in beeld samen met een doos in de vorm van een hart met op de doos de letters Google in het wit. Het is dan de bedoeling om zelf drie bonbons te gaan samenstellen. Er is de keuze uit diverse allerlei ingrediƫnten en zo kun je de meest vreemde combinaties maken, waaronder met een mier.

Zodra je klaar bent met het maken van de chocolaatjes kun je deze delen op Twitter, Facebook en Google+ of middels een verkorte link. Degene die de link opent op een van de sociale netwerken of rechtstreeks krijgt de grote rode doos bonbons in beeld te zien waarna er een fijne Valentijnsdag gewenst zal worden. Tevens zullen de drie chocolaatjes worden uitgepakt en zal worden getoond uit welke ingrediƫnten de bonbons bestaan.

Eerder logo's en werkende kopie

Google plaatst al jaren logo's in het teken van Valentijnsdag, de eerste werd geplaatst in 2000. Afgelopen jaar ging het om een interactief logo die zowel in het teken stond van Valentijnsdag als de geboortedag van George Ferris, een ingenieur die vooral bekend is geworden vanwege het uitvinden van het reuzenrad in 1893. Het was de tweede keer dat Google op Valentijnsdag een logo op deze manier combineerde, in 2010 combineerde het bedrijf het logo voor Valentijnsdag met een logo voor de Olympische Spelen in Vancouver.

Het was in 2012 voor het eerst dat er een geanimeerd logo werd geplaatst. Het ging toen om een verhaaltje over een jongen die het perfecte cadeau voor Valentijnsdag probeerde te zoeken, op de achtergrond was het nummer Cold, Cold Heart van Tony Bennet te horen.

In 2005 plaatste Google tevens een aangepast logo op de homepage van het toenmalige Froogle, dit is tegenwoordig Google Shopping en ook Gmail kreeg in dat jaar een aangepast logo. In 2006 werd het logo van Google Checkout aangepast voor Valentijnsdag en van 2007 tot en met 2011 kreeg YouTube elk jaar op Valentijnsdag een logo. Als laatste werd er een aantal keer op de homepage van Orkut een logo geplaatst.

Een overzicht van alle logo's geplaatst door Google voor Valentijnsdag bekijk je op deze pagina, op de pagina is tevens een werkende kopie van het logo van vandaag te vinden.

Google Doodle

Lees meer over: , ,