Vage screenshots van mogelijk Google Maps voor iOS 6

Hoewel er officieel nog helemaal niets duidelijk is omtrent de ontwikkeling van een Google Maps applicatie voor iOS zijn er wel al diverse geruchten. Na de geruchten komt nu de claim van ontwikkelaar Ben Guild uit San Francisco dat hij de hand heeft weten te leggen op enkele screenshots van een alfaversie van de Google Maps applicatie voor iOS. De screenshots zijn zoals je hieronder kunt zien bijzonder vaag en het is uiteraard dan ook de vraag of de beelden echt zijn. "It’s vector-based, it’s got two-finger rotation to any angle, it’s super fast, 4-inch height of the iPhone 5 is supported" aldus Guild in zijn omschrijving.

Vlak nadat de nieuwe kaartenapplicatie van Apple met iOS 6 was uitgebracht volgde er veel kritiek vanwege de vele fouten, dit zorgde uiteindelijk voor een excuusbrief van CEO Tim Cook. Al snel kwam het bericht dat Google al een eigen applicatie zou hebben ingediend bij Apple maar dit werd weer ontkracht door voormalig CEO Eric Schmidt.

Daarnaast waren er berichten dat Google al wel druk bezig zou zijn met de ontwikkeling en dat de applicatie nog voor het einde van het jaar uitgebracht zou gaan worden. Als laatste was er een bericht dat Google Earth en Google Maps gebundeld zouden gaan worden in de nieuwe applicatie. Het is nog even afwachten wanneer de kaartenapplicatie van Google er gaat komen en in hoeverre Apple de kaartenapplicatie voor die tijd nog kan verbeteren.

Wel heeft Google intussen Street View toegevoegd aan de mobiele versie van Maps.

Lees meer over: , , ,