Vaderdag logo van Google 2012

Google Doodle:

Het was natuurlijk al de verwachting dat Google vandaag een logo zou gaan plaatsen op de homepage van de zoekmachine vanwege Vaderdag en eigenlijk werd het ook al verwacht dat het dit jaar om een geanimeerd logo zou gaan. Dit laatste omdat voor Moederdag op zondag 13 mei dit jaar Google al een geanimeerd logo plaatste op bijna alle homepages, het geanimeerde logo van vandaag sluit hier qua stijl perfect op aan.

Werkende kopie plus eerdere logo's

In het logo van vandaag is te zien hoe een vader rustig op de stoel de krant zit te lezen totdat er een apparaatje tevoorschijn komt rijden die een hete kop, vermoedelijk met koffie komt brengen. Op de mok staat het cijfer 1 wat zal staan voor de beste vader ter wereld. Vader kijkt vol verbazing naar het apparaat en de mok en vervolgens komt het kind dat zich achter de stoel had verstopt tevoorschijn met ook de afstandbediening van het apparaat.

Een werkende kopie van het logo evenals alle andere logo's die werden geplaatst door Google vanwege Vaderdag sinds het jaar 2000 bekijk je in hier in het overzicht.

Andere zoekmachines

Net als andere jaren hebben ook diverse andere zoekmachines een logo geplaatst vanwege Vaderdag. Van Google is dat YouTube, het is de eerste keer dat de videowebsite een logo (hieronder) plaatst voor deze dag net als eerder dit jaar voor Moederdag.

YouTube

Google Doodle:

Bing

Yahoo (Flash)

Baidu

Sogou

ASK

Dogpile

Alle logo's van Google sinds 1998 bekijk je in het overzicht: Google Logo's. Automatisch de nieuwste doodles ontvangen kan ook, een overzicht van de opties bekijk je hier.

Lees meer over: ,